Gles Oy valitsi VTN FP40-pulveroijan

Luotettavasti VTN-purkutyölaitteilla

Janne Kuulasvuon vetämä Gles Oy on monipuolisiin purkutöihin erikoistunut, nopeassa tahdissa kasvanut yritys. Gles Oy on yksi Gles-yrityksistä, joita kaikkiaan on viisi. Kaikki ovat itsenäisiä yrityksiä ja pyörivät omilla osa-alueillaan tehden omia töitään omilla vetäjillään. Jokaisen yksikön vetäjä on omassa yksikössään myös omistajan roolissa.

Janne teki toiminimellä purku- ja timanttiporaushommia jo ennen yrittäjäksi ryhtymistään. Työssä nopeus oli Jannen tavaramerkki. Useimmiten purkaminen kävi paljon muita työmaan miehiä sukkelammin. Lempinimensä ”Täystuho” oli Jannen mukaan paras kohteliaisuus, mitä purkutyömaalla saattoi saada. Purkurobotin hankinnasta koko Janne yritystoiminta lähti aikanaan käyntiin.

Konehankintojen suhteen Janne on aloituksenkin jälkeen ollut aina tarkka ja niitä mietitään huolellisesti. Nyt yrityksen purkukalusto alkaa 550 kilon sähkökäyttöisestä purkurobotista ja päätyy 48 tonniin kaivukoneeseen.

Yksistään peruskoneella ei purkutöissä tee mitään, vaan tarvitaan oikeanlaiset työlaitteet. Kuulasvuo luottaakin vankasti VTN-purkulaitteisiin. Tämän vuoden puolella Marakon toimitti Jannelle suurimman koskaan myymänsä pulveroijan, mallia FP40. Se on yhdeksänjäsenisen malliston kolmanneksi suurin, painaa varusteltuna 4800 kiloa ja soveltuu peruskoneisiin 38-50 tonnia. Aiemmin Glessin käytössä on ollut jo pikkuveli FP24, jolla käyttötunteja on takana kolmisen sataa.

Myös murskakauha FB500 HD on melko tuore hankinta. Sillä on murskattu betonia jo 10 000 tonnia parin kuukauden aikana. FB500 soveltuu peruskoneisiin 33-55 tonnia ja painaa vajaat 6000 kiloa.

”Hyviä ja luotettavia työvälineitä, joiden toimivuus ja kestävyys yhdistettynä Marakon Oy:n palvelualttiuteen ja jälkimarkkinoinnin tehokkuuteen muodostavat purkutyömaiden tehonyrkin”, tiivistää Kuulasvuo.

Gles-yrityksillä on imu päällä. Huhtikuussa 2017 erilaisia purkutyömaita oli käynnissä useita linjalla Tampere-Lahti-Uusimaa.

teksti ja kuvat: Olli Päiviö

FP40

FB500 HD