Tutustu työntekijöihimme: Pedro Bejarano, Myyntipäällikkö

Tutustu työntekijöihimme: Pedro Bejarano, Myyntipäällikkö

11.12.2019

Pedro Bejarano aloitti Marakonilla vuonna 2017 ja työskentelee tällä hetkellä yrityksessä myyntipäällikkönä.

Tullessaan Marakoniin hänellä oli jo kokemusta myyntityöstä, minkä lisäksi hän oli toiminut myös yksityisyrittäjänä omissa yrityksissään. Syntyperäisenä lahtelaisena Marakon oli hänelle yrityksenä jo entuudestaan tuttu.

”Marakonissa kiinnostavinta on laadukkaat tuotteet ja huippuunsa kehitetty osaaminen melko kapealta alalta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisi jäädä laakereilleen lepäämään, vaan joka päivä täytyy haastaa itseään ja tehdä vielä paremmin”, Bejarano sanoo.

Marakonin myyntipäällikön toimenkuvaan sisältyy iskuvasaroiden ja kaivinkoneiden hydraulisten lisälaitteiden myynti ja hankinta Suomessa. Työ on liikkuvaa ja iso osa työajasta kuluu asiakastapaamisissa ympäri Suomea.

Myyntityön lisäksi Bejaranon vastuulla on myös markkinoinnin tehtäviä ja hän mukana messuilla hoitamassa asiakassuhteita ja hankkimassa uusia asiakkaita.

”Myyntipäällikön roolissa tarvitaan monenlaista osaamista. Tärkeintä on ihmissuhdetaidot ja aito halu auttaa asiakasta löytämään juuri hänen tarpeeseensa sopiva ratkaisu. Lisäksi kiinnostus tekniikkaa kohtaan ja aktiivinen ote työhön auttavat menestymään”, Bejarano jatkaa.

Myyntityössä on harvoin kahta samanlaista päivää. Päivät ovat hektisiä ja suunnitelmat menevät usein uusiksi, sillä asiakkaiden tilanteet vaihtelevat ja heidän auttamisensa menee Marakonilla aina muiden työtehtävien edelle.

”Periaatteemme on, että jos et ole itse asiakasrajapinnassa, autat sitä joka on”, Bejarano kertoo.

Marakonissa Bejarano arvostaa sitä, että yritys on ketterä ja asioihin reagoidaan nopeasti. Erityistä on myös se, että kaikilla työntekijöillä on käsitys siitä, mitä työkaverit tekevät. Tämä vähentää siiloutumista ja lisää ymmärrystä yrityksen toiminnasta.

Oppisopimuskoulutuksesta työkaluja omaan työhön

Bejarano on tarttunut myös yrityksen tarjoamaan mahdollisuuteen kouluttaa itseään työn ohessa. Hän suorittaa tällä hetkellä oppisopimuksella tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoa koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa.

Mielessä on jo jatko-opintojakin.

”Työn ja opiskelun yhdistäminen on sujunut loistavasti. Koulutuksesta olen saanut uusia työkaluja mm. projektien läpivientiin ja itseni johtamiseen. Johtamistaitoja haluaisin opiskella vielä lisääkin”, Bejarano sanoo.

Alasta kiinnostuneille Bejarano vinkkaa, että Marakon on kasvava ja vakavarainen yritys, joka kehittyy koko ajan ja tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia myynnin ja markkinoinnin parissa. Konserni tarjoaa myös kansainvälisiä työmahdollisuuksia globaalin puomiliiketoiminnan parista.