OilQuick-pikakiinnitin lisää tuottavuutta ja parantaa kuljettajan käyttömukavuutta ja turvallisuutta

OilQuick-pikakiinnitin lisää tuottavuutta ja parantaa kuljettajan käyttömukavuutta ja turvallisuutta

8.12.2020

OilQuick on automaattinen kaivinkoneiden pikakiinnikejärjestelmä, jolla hydrauliset työvälineet voidaan kytkeä suoraan ohjaamosta. Kuljettaja voi vaihtaa nopeasti eri työvälineiden kuten hydraulivasaran tai lajittelukouran ja -kauhan välillä.

Marakonin asiakkaiden kokemukset OilQuickin käytöstä ovat erittäin myönteisiä. Suurin hyöty automaattisesta pikakiinnittimestä saadaan tyypillisesti purku-urakoissa, joissa lisälaitetta saattaa joutua vaihtamaan useita kertoja yhden työpäivän aikana.

”OilQuickin mukanaan tuomat hyödyt ovat hyvin konkreettisia. Merkittävin niistä on nopeus, sillä pikakiinnittimen avulla työvälineen vaihto kestää vain 2–3 minuuttia, kun siihen aikaisemmin kului 15–20 minuuttia. Kun työvälinettä tarvitsee päivän aikana vaihtaa useita kertoja, on ajansäästö varsin merkittävä, sillä vaihtoihin kuluvalla ajalla voidaan tehdä tuottavaa työtä”, kertoo Mevasetin työpäällikkö Seppo Uusitalo.

Mevaset on Marakonin pitkäaikainen asiakas, joka tekee purkutöitä Tampereen ja Pirkanmaan seuduilla. Heillä on käytössä kolme OilQuick-pikakiinnitintä, joita he ovat käyttäneet puolen vuoden ajan. Mevasetin kokemuksen mukaan OilQuickin konkreettisiin hyötyihin lukeutuvat nopeuden lisäksi myös ympäristöystävällisyys ja hyvä hinta-laatu -suhde.

”Vanhanmalliset pikaliitinratkaisut suolsivat aina öljyä maahan ja kuljettajalla oli kädet rasvassa. Tämä öljyn kanssa lotraaminen on poistunut OilQuickin myötä kokonaan. Kaiken kaikkiaan OilQuickin järjestelmä on erittäin toimiva ja lisäksi vielä varsin järkevästi hinnoiteltu”, jatkaa Seppo Uusitalo.

Toinen Marakonin OilQuickia käyttävistä asiakkaista on Päijät-Hämeen alueella maansiirto-, kaivuu- ja purkutöitä tekevä Tmi Toni Arvila.
Yrittäjä Toni Arvila otti ensimmäisen OilQuick -pikakiinnittimensä käyttöön vuonna 2018, kun tuotteesta tuli markkinoille versio, joka sopi hänen silloisen peruskoneensa pieneen liittimeen ja jonka sai asennettua tiltin alapuolelle.

”Minulle automaattisen pikakiinnittimen käyttöönotto oli alun perin tekninen kysymys, sillä ilman sitä joutuisin edelleenkin irrottamaan kaikki tiltin letkut manuaalisesti, jolloin myös koneen kallistus ja pyöristys häviäisi. OilQuickin ansiosta pystyn nyt käyttämään erilaisia työvälineitä järkevästi ja minulla on aina oikea työväline käytössä”, kertoo Toni Arvila.

OilQuickissä hän arvostaa tehokkuutta, kuljettajan käyttömukavuutta sekä turvallisuutta.

”Joissain purku-urakoissa työvälinettä saattaa joutua vaihtamaan jopa 50 kertaa tunnissa. Tällöin nopeat vaihdot todellakin lisäävät työtehoa ja kuljettajan käyttömukavuutta. Kaikki tällä alalla toimivat myös tietävät, että jos hytistä joutuu jatkuvasti hyppimään ulos, niin ennen pitkää sattuu jotain”, jatkaa Toni Arvila.

Marakonin ja ruotsalaisen OilQuickin yhteistyö käynnistyi syyskuussa 2020, kun Marakon lisäsi tuotevalikoimaansa kaivinkoneiden automaattiset pikakiinnikkeet sekä niihin liittyvät huoltopalvelut. Järjestelmää on saatavana 1–120 tonnin kaivinkoneisiin.

 

Lisätietoja:

Pedro Bejarano, myyntipäällikkö, Marakon Oy, puh. 0400 710 775