Salpauksen esimieskoulutuksista tukea koko organisaatioon

Salpauksen esimieskoulutuksista tukea koko organisaatioon

9.1.2020

Marakon Group tekee aktiivista yhteistyötä lahtelaisen Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Esimiehille suunnattujen koulutusten lähtökohtana on, että ne hyödyttävät koko organisaatiota.

– Kaikki lähtee yrityksen strategiasta. Vuonna 2018 mietimme toimintatapaamme ja muodostimme organisaatiota ja johtamisjärjestelmää. Siinä yhteydessä kovasti mietin, miten nostaisimme esimiesosaamisen tasoa, Pohjoismäki kertoo.

Salpauksen koulutuksiin on osallistunut esimiehiä Marakonilta ja Ramboomsilta. Tällä hetkellä kolme opiskelee Salpauksessa tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoa ja yksi johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Marakon Groupissa esimiesosaamisen lisääminen tapahtuu koulutuksen ja työssäoppimisen kautta.

– Uskon siihen, että ihmiset kasvavat seuraaviin tehtäviin ja siihen täytyy olla jonkinlainen suunnitelma, Pohjoismäki tuo esiin.

Marakon Groupin työntekijät ovat suorittaneet oppisopimuksella opintonsa kahdessa vuodessa. Kahden vuoden pituisten opintojen avulla tulee tietty väljyys, eikä lähipäivät ole ihan peräkkäin. Pohjoismäestä se jättää myös aikaa ajattelemiselle ja uuden kehittämiselle.

– Koulutuksen myötä uusia ajatuksia ja tapoja toimia ei tule vain opiskelijoille, vaan koko organisaatiolle. Olen vakuuttunut siitä, että maailma muuttuu ja kehitys kehittyy, joten ihmisten on kehityttävä mukana, hän toteaa.

Oppisopimuksella voi jalostaa oman työn tekemistä

Myyntipäällikkö Pedro Bejarano opiskelee oppisopimuksella tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoa Salpauksessa. Hänellä on tutkinnon suorittaminen jo loppusuoralla.

– Olen tehnyt kauan myyntityötä. Koulutuksesta olen saanut uutta tuoretta näkökulmaa työhön ja koulutus on myös vaikuttanut toimintatapaani, hän sanoo.

Bejaranon ryhmän opiskelijat ovat teollisuuden eri aloilta, kuten muovi-, metalli- ja puuteollisuudesta. Hän on saanut koulutuksen kautta uusia kontakteja ja huomannut, että eri yrityksissä painitaan samojen asioiden äärellä ja ratkaisumalleja voidaan etsiä yhdessä.

– Työn ja opiskelun yhdistäminen on sujunut loistavasti. Työntekoa voi jatkaa normaalisti ja samalla jalostaa omaa työtään, Bejarano kertoo.