Takuukunnostettu Rammer G130

Teollisuuspurkuja jo yli 25 vuotta rautaisella ammattitaidolla toteuttanut Umacon Oy purki alkuvuodesta vanhan sähkölaitoksen Viikissä. Urakan loppupuolella betonirakenteiden ja anturoiden purkuun valjastettiin takuuhuollettu Rammer G130. Nykymallistossa se vastaa iskuvasaraa 7013, joka on L-sarjan suurin malli. Vasaran työpaino on 7000 kiloa ja soveltuu peruskoneisiin aina 100 tonniin saakka. Umaconin G130 on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Takuukunnostettu iskuvasara käy Marakonilla läpi täyden huollon sekä kaikkien tarvittavien osien vaihdon uusiin. Takuuhuolletuille vasaroille myönnetään 6—12 kuukauden takuu. ”Marakon myy takuuhuollettuja eri kokoluokan vasaroita vuodessa 30—40 kappaletta. Kunnostukseen kuluva aika riippuu tietenkin vasaran kunnosta ja koosta. Pienissä selvitään ehkä päivän työllä ja esimerkiksi G130:n kunnostukseen kului viikko” Tuomo Virtanen kertoo20170331_100419

”Takuuhuollettu vasara on lähes uutta vastaava, mutta selvästi sitä edullisempi hankkia. Tällainen peruskunnostettu iskuvasara on takuunsa ansiosta asiakkaalle turvallinen valinta. Meillä on myös vasaran koko historia tiedossa, mikä edesauttaa sen täyteen iskukuntoon saattamista”, kertoo Tuomo Virtanen Marakon Oy:stä.

Projektijohtaja Tuomas Salonen Umaconilta jatkaa ”Tämä tehdaskunnostetun vasaran hankinta oli ehdottoman järkevää. Hankintahinta oli huomattavasti alempi kuin uuden vastaavan. Lyhyen alkukokemuksen perusteella uskoisin sen olevan täysin uutta vastaavassa kunnossa. Meillä purkukohteissa iskuvasaran käyttö on ajoittaista. Joskus käytetään kuukausi yhteen soittoon joka päivä ja sitten taas voi olla parikin kuukautta taukoa. Purkutöissä työlaitteita tarvitaan useita ja meillä Oilquick-pikakiinnittimien ansiosta vaihto käy kätevästi. Vasaralla yleensä rikotaan isoja betonirakenteita pienemmiksi, pulveroijille sopiviksi suupaloiksi.”

Viikissä purettavat anturat ovat olleet  massiivisia, ja anturoiden betoniin on valuvaiheessa sekoitettu masuunikuonaa, joten se on kivikovaa. Rammer G130 on päässyt tositestiin heti alussa. Voimaa siinä tuntuu olevan runsaasti.

G130 G130

teksti ja kuvat: Olli Päiviö