Toimitusjohtaja Kaj Koskelan terveiset

Toimitusjohtaja Kaj Koskelan terveiset

8.12.2020

Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan erittäin poikkeuksellisena. Keväällä alkanut korona-pandemia sekoitti kaikkien suunnitelmat eikä meidän toimialammekaan ole välttynyt sopeuttamistoimilta. Korona on piinannut meitä näihin päiviin asti ja tilanne tulee näillä näkymin jatkumaan vielä ensi vuoden kevääseen. Minulle tämä kaikki on osoittanut, kuinka haavoittuvainen ja toisaalta sopeutuvainen nyky-yhteiskunta voi olla, kun on pakko.

Itselleni kulunut vuosi on ollut muutoksen aikaa. Aloitin Marakon-konsernin toimitusjohtajana syyskuun alussa ja syksyn aikana olen oppinut paljon uutta kotimaan lisälaitebisneksestä ja globaalista puomikaupasta. Molemmilla on omat erityispiirteensä, jotka meidän on hyvä tietää ja tunnistaa. Kun asiakkaamme tekevät investointipäätöksiä, he haluavat mielenrauhan siitä, että päätös on oikea ja kannattava. Heitä rauhoittaa myös tieto siitä, että apua on saatavilla silloin kun sitä tarvitaan. Tähän me Marakon-konsernissa panostamme ja tästä saamme myös kiitosta asiakkailtamme.

Vuosi 2021 tulee olemaan merkkivuosi Marakon-yhtiöille, sillä toimintamme aloittamisesta tulee silloin kuluneeksi 40 vuotta. Näiden neljän vuosikymmenen aikana laitteet ja koneet ovat muuttuneet merkittävästi. Tänä päivänä kuljettajan mukavuus ja koneiden polttoainekulutus merkitsevät erityisen paljon kauppaa tehdessä. Myös mahdollisuus etävalvontaan on asiakkaidemme näkökulmasta merkittävä etu. Näihin asioihin olemme yhdessä päämiestemme kanssa kiinnittäneet erityistä huomiota, ja ne ovat myös ratkaisevia tekijöitä, kun kehitämme tuotevalikoimaamme jatkossa.

Vuoden lähestyessä loppuaan haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme kuluneesta vuodesta. Se on ollut haastava, mutta suomalaisella sisulla ja periksi antamattomuudella selviämme eteenpäin tästäkin.

Vuosi 2021 on meille juhlavuosi ja sen myötä haluamme tehdä entistäkin tiiviimpää yhteistyötä kanssanne. Haluamme olla vastuullinen toimija, joka on tietoinen oman toimintansa ”jalanjäljestä” ja joka kantaa vastuuta asiakkaidensa toiminnan tuottavuudesta ja turvallisuudesta.

Kaj Koskela
Toimitusjohtaja